Maak goede voornemens voor het nieuwe schooljaar

Waarom Nederlands leren?

  • Door Nederlands te leren, krijg je gemakkelijker toegang tot de arbeidsmarkt in Brussel, Vlaanderen en de faciliteitengemeenten.
  • De helft van de werkaanbiedingen in Brussel vereist een goede kennis van het Frans EN het Nederlands. Bovendien is een B2-niveau Nederlands voor sommige posities noodzakelijk.
  • Het is moeilijk geworden om werk te vinden in Brussel zonder kennis van het Nederlands. En zelfs als dat lukt, worden de banden met je collega’s en klanten sowieso sterker als je je in hun moedertaal kunt uitdrukken.
  • Kennis van het Nederlands biedt niet enkel economische voordelen! Dankzij het Nederlands kan je ook de uitzonderlijke rijkdom van het noorden van ons land, Vlaanderen, leren kennen.

Na de vakantie is het tijd om het Nederlands op je planning te zetten

De eerste weken na de vakantie zijn de ideale gelegenheid om goede voornemens te maken. Meer sporten en beter op je voeding letten, komen dan vaak terug. En als je nu eens zou besluiten om je Nederlands te verbeteren of de taal te leren om een extra troef in handen te hebben?

De start van het schooljaar biedt ook een ideale kans om jezelf te motiveren en op regelmatige basis een les Nederlands op te nemen in je planning! Of het nu overdag, ’s avonds of op zaterdag is, denk er steeds aan een plaatsje te voorzien voor jouw les Nederlands ????

Hoe kan je Nederlands leren?

  • Het is nuttig om regelmatig Nederlands rondom je te horen. Op deze manier kan je kennismaken met de taal. Hoe kan je dat beter doen dan door Nederlandstalige tv-programma’s te bekijken? De beelden helpen je om de context te schetsen zodat je het onderwerp beter kan begrijpen.
  • Aarzel vooral niet om Nederlands te spreken in alledaagse situaties, zoals bij de slager bestellen of de weg vragen.
  • Het is geen geheim dat je vooral moet oefenen om een taal te leren. Discussiëren en dialogeren met een Nederlandstalige is de beste manier om je kennis te versterken, uitdrukkingen te leren en zelfs de Nederlandstalige cultuur te ontdekken.

Er bestaan talloze sites, zoals bijvoorbeeld https://www.lingoo.com/en, die je helpen bij het zoeken naar correspondenten.

  • Volg Nederlandse privé- of groepslessen om in een mum van tijd de taal te leren die zo van pas zal komen in je professionele loopbaan. Je kan kiezen uit tal van mogelijkheden. Er zijn dag-, avond- of zaterdagcursussen, conversatietafels, lessen vanop afstand of ter plaatse, privé- of groepslessen, of zelfs mobiele applicaties om een vreemde taal te leren.

Ik wil aan de slag met het Nederlands: hoe begin ik eraan?

De Nederlandse Academie biedt je de mogelijkheid om snelle en duurzame vooruitgang te boeken. Of je nu student of werknemer bent, je kan onze unieke Forcing-methode en ons dynamische team van ervaren en boeiende leerkrachten ontdekken.

Ik wil de verschillende lessen van de Nederlandse Academie ontdekken