Een unieke methodologie:

Forcing 2.0

Ons pedagogisch team

Een team van doorgewinterde en gepassioneerde leerkrachten, die lesgeven in hun eigen moedertaal, staat tot je dienst om je te helpen je doelen te bereiken. Onze mondelinge leermethode ‘Forcing 2.0.’, die haar efficiëntie heeft bewezen, zal je in een mum van tijd vooruitgang laten boeken in een gezellig kader.
 

 

Professeurs de neerlandais
Forcing neerlandais

Een goede taalbeheersing gecombineerd met echt kwaliteitsonderwijs zijn de sleutels tot je succes

Om aan al je taalnoden te voldoen, of het nu in de privésfeer of voor het werk is, heeft de Nederlandse Academie een brede waaier aan formules die steeds aangepast zijn aan je doelstellingen en je planning.

Om aan al je taalnoden te voldoen, of het nu in de privésfeer of voor het werk is, heeft de Nederlandse Academie een brede waaier aan formules die steeds aangepast zijn aan je doelstellingen en je planning.

‘Forcing 2.0’, onze geweldige en efficiënte leermethode, werd oorspronkelijk ontwikkeld om snel Nederlands te leren. Onze methode zal ervoor zorgen dat je zelf op interactieve wijze de motor van je vooruitgang wordt, met de steun van onze fantastische leerkrachten. De Forcing-methode zorgt ervoor dat je je comfortzone verlaat en zal je helpen om zeer snel te kunnen spelen met structuren en dat op een vlotte en natuurlijke manier. Al onze lessen, die gegeven worden in een aangenaam leerkader, zijn op dezelfde manier opgebouwd met als hoofdprioriteit: het spreken.
 

 

Spreken: een beetje, veel, gepassioneerd

Ons onderwijs berust op een communicatieve aanpak. De Nederlandse Academie biedt je een bevoorrecht kader om je aan te moedigen je in de doeltaal uit te drukken. We stellen alles in het werk om ervoor te zorgen dat jouw succes ook ons succes is. In onze lokalen gebeuren alle activiteiten in het Nederlands, met ons vriendelijke leerkrachtenteam en onze gemotiveerde deelnemers.

Ons onlineplatform Nedaca@Home biedt je de mogelijkheid je lessen op een even efficiënte wijze vanop afstand te volgen. Dankzij dit platform heb je 7 dagen op 7 toegang tot ons pedagogisch materiaal. Zo kan je op regelmatige basis oefenen en opdrachten maken om je nieuwe competenties te onderhouden en je volgende lessen in de beste omstandigheden voor te bereiden.
 
 

 

Apprendre le neerlandais autrement

Een unieke leermethode waarbij er bijzonder veel aandacht besteed wordt aan de verbetering van je spreekvaardigheid. De efficiëntie van deze leermethode, gebaseerd op een zo interactief mogelijke pedagogie, en de resultaten ervan worden al jarenlang in België erkend. Deze onderwijsmethode, aan onze academie ontwikkeld op basis van het principe van een taalbad, heet 'forcing'. Zoals deze benaming aangeeft, vragen we een volledige inzet van de cursisten tijdens deze intensieve opleidingen Nederlands, die over een, twee of meerdere weken gespreid kunnen worden.

 

Taalbad

 

Word actor in je leerproces

De opleiding wordt gegeven in een vriendelijke omgeving, waarbij prioriteit wordt gegeven aan interactie tussen leerkrachten en studenten. Deze laatsten worden door hun betrokkenheid bij en het respect voor onze methodologie actoren in hun leerproces. Dit zowel binnen als buiten onze academie.
 

Om je kansen om tweetalig te worden te maximaliseren, vragen we je het spel te spelen en uitsluitend Nederlands te spreken in onze academie. Er zal van jou enige betrokkenheid worden gevraagd bij je opleiding, ook na afloop van je cursusdag. Diverse oefeningen en voorbereidingen, waarvan er vele online beschikbaar zijn via ons platform “Nedaca@Home”, moeten thuis worden uitgevoerd. Dit is noodzakelijk om de opgedane kennis te herhalen en je voor te bereiden op de cursussessies van de volgende dag.

Maar geen paniek, om je optimaal te begeleiden bij het leren van de taal en je maximale ondersteuning op maat te bieden, zijn al onze leerkrachten zorgvuldig geselecteerde universitaire linguïsten en moedertaalsprekers.
 

 

Naast persoonlijke coaching willen we maximale interactiviteit bieden tijdens onze sessies waarin studenten gemotiveerd worden om zich uit te drukken en zoveel mogelijk te communiceren in kleine groepen. Geleidelijk aan zal elke deelnemer zich gemakkelijker kunnen uitdrukken om verschillende gesprekken te voeren. De inhoud van de cursussen, evenals de gespreksonderwerpen, worden voortdurend ontwikkeld volgens de vooruitgang van elke student en op basis van de wensen van de studenten zelf.

Interactiviteit is de basis van onze educatieve aanpak: er wordt alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat je jezelf met gemak uitdrukt en dat je vlot communiceert. Zo ontwikkel je in een recordtijd je communicatieve vaardigheden in het Nederlands en kan je makkelijker discussiëren en argumenteren tijdens gesprekken met andere studenten.

 

Zoveel mogelijk interactiviteit