Volwassenen

Avondcursussen

Je wil snel Nederlands leren spreken? Je wil je kennis van het Nederlands verbeteren, maar in jouw werkrooster of activiteiten is er geen ruimte om overdag een opleiding te volgen? Nieuwe vereisten of professionele behoeften dwingen je om het Nederlands beter te beheersen of zelfs perfect tweetalig te worden? Of wil je gewoon zeker zijn dat je voor een examen, een certificeringstest of een sollicitatiegesprek zal slagen? Om aan de specifieke behoeften van haar studenten te voldoen, organiseert de Nederlandse Academie, onze taalschool, al jaren avondcursussen in het Nederlands. 

Netherlands

Beschikbare taal/talen

Een certificaat behalen

Een certificaat behalen

Frequentie

Frequentie :
2x / week

Dagen

Maandag en woensdag
of dinsdag en donderdag
19u00 - 20u30

Duur van de module

5 tot 10 weken

Groep

Groep:
6 studenten

Vanop afstand of ter plaatse

Vanop afstand of ter plaatse

Aangepast aan alle niveaus

Aangepast aan alle niveaus

Voorbereiding op de Selor-test

Voorbereiding op de Selor-test

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Onze lessen staan open voor alle niveaus en komen tegemoet aan de behoeftes van volledige beginners en personen die al meer ervaring hebben in het Nederlands. Na een snelle mondelinge en schriftelijke niveautest voor het begin van je cursus, word je bij een groep ingedeeld die het beste past bij jouw niveau.

Een unieke methodologie

Dankzij onze beroemde forcing-methodologie, aangepast aan de kortere duur van de avondsessies, kan je je grenzen verleggen met als belangrijkste doelstelling een beduidende verbetering van je kennis van het Nederlands. En dat in slechts enkele weken! 

Het hele jaar door toegankelijk

Onze school biedt studenten ook de mogelijkheid om de meeste lessen die bij ons gegeven worden vanop afstand bij te wonen.

Via onze digitale ruimte “Nedaca@Home” verander je je woonkamer of kantoor in een virtueel klaslokaal maar je kan er ook talloze andere digitale leermiddelen terugvinden.

Hoe ziet een avondcursus eruit? 

Onze avondlessen worden 2 avonden per week, steeds van 19u tot 20u30, gegeven. Ofwel op maandag en woensdag, ofwel op dinsdag en donderdag

Lesfase 1 : onze unieke methodologie Forcing 2.0

Tijdens deze eerste fase van de cursus, die in totaal anderhalf uur duurt, boek je vooruitgang, zowel qua lees- als qua spreekvaardigheid. Tegelijkertijd breid je snel je woordenschat uit.

Om je te helpen deze nieuwe woordenschat gemakkelijker te ontwikkelen en het onthouden van de terugkerende structuren van de Nederlandse grammatica te bevorderen, bieden onze leerkrachten een benadering van deze onderwerpen die bedoeld is om zo leuk mogelijk te zijn in de vorm van verschillende stimulerende en gevarieerde oefeningen.

Lesfase 2 : een praktische en mondelinge aanpak 

Tijdens deze tweede fase van onze avondcursus benaderen we het leren van de taal met een didactiek die meer gericht is op de praktijk en de verbale aanpak. Je luistervaardigheid zal verbeteren en je woordenschat zal maximaal worden verrijkt. Door deze vorm van leren en je nieuwe beheersing van grammaticale structuren, beschik je over voldoende kennis van de taal zodat je elk gesprek in het Nederlands kan volgen en eraan kan deelnemen.

Door het organiseren van rollenspellen en debatten kunnen onze leerkrachten deze fase van de cursus ook personaliseren op basis van onderwerpen of situaties uit jouw dagelijkse of professionele leven. Dit is een geweldige manier om je kennis van het Nederlands te oefenen zonder al te veel te moeten nadenken over structuren. Je zal je snel op een vlottere en natuurlijke manier kunnen uitdrukken.

Een certificaat, een echte toegevoegde waarde

Zodra je intensieve cursus Nederlands is afgelopen, ontvang je een certificaat van onze taalschool. Dit document bevestigt je verworvenheden en zal een stevige toegevoegde waarde hebben bij het zoeken naar een baan of stage in België.

Om verder te gaan...

Om de nieuwe competenties die je hebt verworven in het Nederlands te consolideren, raden we studenten die een cursus hebben afgerond aan om zich zo snel mogelijk in te schrijven voor onze conversatietafels in het Nederlands. Zo krijg je geregeld de kans om met andere studenten in het Nederlands te communiceren, deel te nemen aan diverse discussies, verhitte debatten en games speciaal gemodereerd door een leerkracht van de Nederlandse Academie.

Ontdek onze workshops

Onze tarieven *

 

Formule vanop afstand Formule ter plaatse
Halve module Volledige module Halve module Volledige module
Aantal weken 5 weken 10 weken 5 weken 10 weken
Doelstellingen Vooruitgang met een half niveau Vooruitgang met een volledig niveau Vooruitgang met een half niveau Vooruitgang met een volledig niveau
Prijs 525,00 € Incl. btw 1050,00 € Incl. btw 625,00 € Incl. btw 1250,00 € Incl. btw

Onze aanbeveling

We raden beginners die een nieuwe taal willen leren en personen met een beperkte ervaring in de doeltaal aan te starten met een volledige module van 10 weken.

Onze financiële hulpmiddelen en subsidies

De onberispelijke kwaliteit van onze lessen wordt bevestigd door het Qfor-kwaliteitslabel dat ons werd toegekend

Het auditrapport is trouwens beschikbaar op aanvraag. Voor bedrijven of particulieren worden financiële hulpmiddelen en subsidies voorzien door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, het Waalse Gewest en de VDAB.  De Nederlandse Academie wordt als opleidingscentrum erkend door deze instellingen. Aarzel niet om ons advies te vragen voor de financiering van je opleidingen.

Meer informatie

Préparation examen du Selor

We bereiden je voor op de Nederlandse taaltesten van Selor

Onze lessen zijn een ideale voorbereiding op de Selor-testen. Aan de Nederlandse Academie kan je oefeningen maken die specifiek gericht zijn op de tweetaligheidstesten. Met onze intensieve lessen zal je je Nederlands zeer snel kunnen verbeteren. Op die manier heb je alle troeven in handen om klaar te zijn voor de beslissende dag zodat je kan slagen voor je Selor-test Nederlands.

 

Meer informatie

Onze cursusdata

 

Vanaf 24/06 Vanaf 525,00€ Netherlands Inschrijving
Vanaf 29/07 Vanaf 525,00€ Netherlands Inschrijving
Vanaf 09/09 Vanaf 525,00€ Netherlands Inschrijving
Vanaf 14/10 Vanaf 525,00€ Netherlands Inschrijving
Vanaf 25/11 Vanaf 525,00€ Netherlands Inschrijving

Al onze lessen

Volwassenen Intensieve weekcursus

Volwassenen

Intensieve weekcursus
Ter plaatseVanop afstand

Netherlands

Meer informatie
Volwassenen Zaterdagcursussen

Volwassenen

Zaterdagcursussen
Ter plaatseVanop afstand

Netherlands

Meer informatie
Volwassenen Avondcursussen

Volwassenen

Avondcursussen
Ter plaatseVanop afstand

Netherlands

Meer informatie
Volwassenen Privélessen

Volwassenen

Privélessen
Ter plaatseVanop afstand

NetherlandsFrançaisEnglishSpanishGerman

Meer informatie
Kinderen Privélessen

Kinderen

Privélessen
Ter plaatseVanop afstand

NetherlandsFrançaisEnglishSpanishGerman

Meer informatie
Bedrijven Bedrijfscursussen

Bedrijven

Bedrijfscursussen
Ter plaatseVanop afstand

NetherlandsFrançaisEnglish

Meer informatie
Volwassenen

Volwassenen

Vanop afstand

Netherlands

Meer informatie