Taallessen op afstand volgen

De ontwikkeling van online lessen

Als het jaar 2020 één verdienste heeft, dan is het wel dat online lessen een plaats hebben veroverd in onze maatschappij. Tijdens de lockdowns die de overheid invoerde om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, konden leerlingen en studenten niet meer samenkomen in klassen of auditoria. Scholen en andere instellingen zagen zich dus verplicht om hun afstandsonderwijs uit te werken. De voorjaarsmaanden waren een test- en opstartperiode maar in de maanden september en oktober werden online lessen verder ontwikkeld en overal ingevoerd. Online lessen werden een deel van het leerprogramma, in het secundair en hoger onderwijs maar ook in privéscholen gericht op jongeren en volwassenen, zoals de Nederlandse Academie in Brussel.

 

De voordelen van lessen op afstand

Thuis een online les volgen heeft vele voordelen:

  • Ten eerste ben je gewoon in je eigen huis. Dit betekent dat je al het nodige ter beschikking hebt (je bureaumateriaal, je sanitaire voorzieningen, je keuken, enz.).
  • Je bespaart de reistijd die je normaal gezien verliest in de auto, in de file of in het openbaar vervoer.
  • Je bespaart het geld dat je meestal besteedt aan brandstof voor je voertuig of voor je trein-, bus- en/of metroabonnement.
  • Ten slotte kan je thuis een rustige ruimte uitkiezen waar je je kan concentreren. Je raakt dan minder snel afgeleid door je vrienden en/of collega’s in de klas.

We moeten toegeven dat online lessen ondanks alles een groot nadeel hebben: schermen vervangen het face-to-facecontact. Er is dus een ander soort menselijk contact met de anderen. De sociale betrekkingen lijden eronder en de interactiviteit is niet hetzelfde.
Toch organiseren onderwijsinstellingen steeds interactievere lessen die een echt contact tussen de leerkracht en de leerlingen mogelijk maken.

Online lessen volgen aan de Nederlandse Academie

De laatste jaren is meertaligheid, zeker in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, uiterst belangrijk geworden om een baan te vinden of om gemakkelijker te kunnen omgaan met klanten of collega’s. De Nederlandse Academie, gelegen aan de Louizalaan in Brussel, organiseert taallessen op afstand voor alle niveaus. Deze lessen kunnen overdag, ’s avonds of zelfs op zaterdag doorgaan. We hebben ons eigen platform nedaca@home ontwikkeld waarmee je een les via videoconferentie kan volgen die gegarandeerd even efficiënt is als een contactles.

Een echte virtuele klas

Een taal leer je niet in je eentje achter een smartphone. Daarom schept de Nederlandse Academie voor jou een motiverende werkruimte. Hier kan je deelnemen aan interessante lessen gegeven door gekwalificeerde moedertaalsprekende leerkrachten die volledig toegewijd zijn aan jouw succes.
Aan de Nederlandse Academie is de leerkracht zowel docent als moderator. Hij zorgt ervoor dat er een gezellige en ijverige sfeer heerst, net zoals in een echt leslokaal. Ten slotte animeert hij de groep en vergemakkelijkt hij het contact tussen de studenten. Dit contact is niet altijd zo vanzelfsprekend wanneer een les op afstand wordt gegeven.

Een individuele opvolging

Onze lessen zijn op maat gemaakt en aangepast aan uw behoeftes en eisen. Na elke les legt de leerkracht je vooruitgang vast. Hierdoor heb je een duidelijk en volledig beeld van je parcours en je vooruitgang ten opzichte van de doelstellingen die aan het begin van het parcours werden geformuleerd.

Waar en wanneer je wil

Voor een snelle evolutie is het zeer belangrijk om vaak en regelmatig te oefenen. Behalve de lessen op afstand, kan je met nedaca@home ook talloze onlineoefeningen raadplegen. Je kan dus woordenschat leren, de grammaticaregels opnieuw bekijken of je voorbereiden op de volgende les waar en wanneer je wil.

Schrijf je in voor de online lessen van de Nederlandse Academie

Wil je je Nederlands echt verbeteren wegens persoonlijke of professionele redenen? En wil je liever lessen volgen van thuis uit dan naar Brussel te komen? Wil je tenslotte snelle en blijvende vooruitgang boeken? Neem dan deel aan de online lessen van de Nederlandse Academie.

Inschrijven voor de online lessen Nederlands van de Nederlandse Academie

Zijn menselijk contact en de nabijheid van anderen onmisbaar voor jou?
Kies dan voor de lessen die in onze lokalen in Brussel worden geven.